Projekt

Aplikácia pre duševné zdravie pre veľkých zamestnávateľov

Liga za duševné zdravie dlho hľadala spôsob, akým priniesť kvalitnú starostlivosť o duševné zdravie pre zamestnancov. Ohrozenia ako je vyhorenie, depresie, úzkosti a závislosti majú výrazný vplyv na výkonnosť zamestnancov. Veríme, že starostlivosť o duševné zdravie neleží len na štáte a jednotlivcoch, ale aj na komunitách, ktoré združujú rôzne skupiny obyvateľov. Zamestnávatelia sa majú starať o duševné zdravie svojich zamestnancov podobne, ako majú povinnosť starať sa o ich fyzické zdravie nielen preto, lebo sa im to v konečnom dôsledku vyplatí, ale aj preto, lebo je to súčasť ich spoločenskej zodpovednosti.

Preto sme vytvorili jednoduchý nástroj pre zamestnávateľov, aby vedeli svojim zamestnancom poskytnúť základné informácie, ale aj nástroje, ktoré duševnému zdraviu vedia pomôcť.

Aplikáciu v jej beta verzii sme sprístupnili pre zamestnancov VÚB banky.

 

Po 6 mesačnom testovacom období sme sa rozhodli zmeniť celý koncept starostlivosti o duševné zdravie zamestnancov a aplikáciu sme prestali podporovať. Aplikácia nedosahovala očakávané výsledky, pretože prostredie na ňu nebolo pripravené a pretože stupeň stigmy a bariéry v korporáciách stále nie sú zanedbateľné. Všetko, čo sme ssa naučili, sme použili pri postavení Koalície firiem za duševné zdravie, v ktorej pokračujeme s podobnými aktivitami, ale bez aplikácie.

Ak máte záujem o viac informácii pre Vašu firmu, napíšte na andrej.vrsansky@dusevnezdravie.sk